04 nov

2021

Lustrum Symposium "De Veeteler draait door"

De Veetelers gaan tijdens het Lustrum een draai van 360 graden maken om eens om zich heen te kijken. En ze stellen zichzelf de vraag ‘waar draait het eigenlijk allemaal om?’ Draaien we door met al onze innovatieve oplossingen en ideeën? Zijn we ondertussen doorgedraaid door alle veranderende regelgeving door de jaren heen? Of vormt de Veeteler juist de stabiele factor die onverstoord blijft doordraaien als een trouwe dieselmotor?

Programma 4 november 2021

13:30 – 21:00 uur  WICC te Wageningen

Dagvoorzitter                   Gijs Weenink

Key Note Speaker:           Bas Haring, de volksfilosoof

  • Workshops (in twee rondes)
  • Lagerhuisdebat
  • Netwerkborrel
  • Dinerbuffet

Keynote Speaker;  Bas Haring

Key Note Speaker op het lustrum symposium is Bas Haring. Als lid van de Raad voor Dierenaangelegenheden (RDA) is hij betrokken bij de onafhankelijke adviezen aan de Minister van LNV over multidisciplinaire vraagstukken op het gebied van dierenwelzijn inclusief diergezondheid en ethische vraagstukken. Bas Haring is volksfilosoof en hoogleraar in Leiden ‘publiek begrip van wetenschap’. In 2016 won hij de Duidelijke Taalprijs, als Nederlands “meest duidelijke denker”. Hij is auteur van de boeken ‘Kaas en de evolutietheorie’ en ‘Waarom cola duurder is dan melk’. Tijdens het symposium reflecteert Bas Haring met de Veetelers over de afgelopen decennia. Reacties op technische zaken uit de veehouderij lopen uiteen van wetenschappelijk tot impulsief en voelend. Bas Haring zal laten zien wat voor soort morele posities er bestaan. Opdat u uw oordelen beter kunt begrijpen en wellicht ook beter kunt maken.

 

Workshops
In workshops die volgen op de key note speaker delen de volgende sprekers hun visies op de genoemde onderwerpen en gaan daarover in debat met het publiek:

Workshop 1; Steak of kweek: de toekomst van kweekvlees

Ira van Eelen                     Cofounder en CEO KindEarth.Tech

Rob Morren                       ABN Amro

Workshop 2; Schappelijk? De verschillende standaarden voor één schap.

Marc Jansen                    CBL

Eric van der Sommen      Vertegenwoordiger LNV in Brussel

Workshop3;  Kringloop: lokaal of globaal?

Roel Jongeneel                Wageningen Economic Research

Hidde Boersma                Ecomodernist (en publicist/filmmaker)

 

U kunt zich onderaan deze pagina aanmelden voor het evenement! Wil je weten wie zich al aan hebben gemeld? Lustrum deelnemers lijst stand 20 oktober 2021.


Goudsponsor Lustrum

Zilversponsoren Lustrum

     

 

Bronssponsoren Lustrum

   

  

   

   

   

   

  

 

 

 

 

Tijd
13:30 u - 21:00u
Naar de volledige agenda

Aanmelden

Hier kunt u zich aanmelden voor Lustrum Symposium "De Veeteler draait door".

Ben je student? Meld je dan aan door een mail te sturen naar info@nzvnet.nl  met je naam, dieetwensen en of je wel of geen bezwaar hebt*. 

* Ik ben op de hoogte gebracht van de aanwezigheid van een fotograaf op dit symposium en heb wel/geen bezwaar tegen het maken van foto’s en het gebruik ervan voor marketing doeleinden.

Ik ben NZV-lid

 

 

Onderstaande tarieven zijn van toepassing wanneer u NZV-lid bent:


Totaal: € -


 

Ik ben geen NZV-lid
 

Onderstaande tarieven zijn van toepassing wanneer u geen NZV-lid bent:

Tip; wanneer u NZV lid wordt zijn de kosten voor het lidmaatschap € 28,50 per jaar, maar krijgt u korting op deelname aan activiteiten. Voor dit evenement betaalt u dan slechts € 50 voor het symposium, de netwerkborrel en het diner. 

Totaal: € - 

Onze sponsoren