hét platform voor vraagstukken op het terrein van dier, mens en omgeving

10 oktober - Symposium: Flexitariër: het menu van 2030?

Logo Porculum LustrumDinsdag 10 oktober 2017 organiseert studievereniging Porculum (een ondervereniging van De Veetelers) een symposium met als thema ‘Flexitariër: het menu van 2030?’. Ter ere van haar 25ste verjaardag zal de vereniging voor intensieve veehouderij een toekomstperspectief proberen te bieden aan (aankomend) ondernemers en anderen die werkzaam zijn in de agrarische sector. Het thema is geïnspireerd op het veranderend eetpatroon van de mens, met invalshoeken en toekomstvoorspellingen vanuit verschillende sectoren. Dagvoorzitter Jacques van Outryve zal met zijn Vlaamse accent en wereldwijde kennis de deelnemers meenemen door het symposium. Sprekers Dé van de Riet, Janmar Katoele en Jaap Korteweg daarentegen geven een kijkje in hun specifieke sector, resp. vleesproducten, insectenkweek en vegetarische producten. Zullen deze drie sectoren over 15 jaar evenredig onze maaltijden omvatten? Of zal een van de drie veruit de meeste monden gaan voeden? En geldt dit dan enkel voor Nederland? Of zal er wereldwijd een bepaalde trend ontstaan?

Inschrijven kan t/m 3 oktober 2017! Lees meer en aanmelden > 

 

Najaar 2017 - Excursie NZV naar MS Schippers

Door omstandigheden is de op 15 juni 2017 geplande excursie naar MS Schippers uitgesteld naar dit najaar. Wanneer de nieuwe datum bekend is wordt deze gepubliceerd en is registratie mogelijk.

MS Schippers: Door innovatie en daadkracht is MS Schippers uitgegroeid tot een bekende speler in de markt. Tijdens de excursie zal algemeen directeur Mark Schippers een introductie op het bedrijf geven waarna de deelnemers worden bijgepraat over uitdagingen in de varkenshouderij en een introductie krijgen op het HyCare concept. De excursie bevat vervolgens een bezoek aan de HyCare proefstal en oormerkenfabriek Plastifran.

Nieuws

Terugblik NZV Inspiration Dinner
16-03-2017
Op 7 februari 2017 organiseerde NZV een Inspiration Dinner “on Tour” in het Pluimveemuseum te Barneveld, getiteld Nederland Pluimveeland, toonaangevend in de wereld. Lees meer >


Agenda

10 oktober 2017 - Porculum symposium: FlexitariŰr: het menu van 2030?
Symposium ter ere van het 5e lustrum van Porculum, ondervereniging van studievereniging De Veetelers.  Lees meer >


2 november 2017 - NZV Ledendag
De Nederlandse Zoötechnische Vereniging organiseert op 2 november 2017 haar jaarlijkse ledendag. Lees meer >