hét platform voor vraagstukken op het terrein van dier, mens en omgeving

12 oktober 2018 - Excursie

Op 12 oktober vindt er weer een excursie van de NZV plaats, dit keer zullen we Denkavit bezoeken. Denkavit is de specialist op het gebied van jongdiervoeding, daarnaast zijn ze actief in de vleeskalverhouderij en vermarkten ze een breed scala aan hoogwaardige speciale grondstoffen en additieven.

Bij Denkavit is er veel te zien, naast de fabriek waar onder andere de kalver- en biggenmelken geproduceerd worden beschikt Denkavit over een eigen laboratorium. Deze is uitgerust met de modernste technieken voor het uitvoeren van diverse analyses. Daarnaast beschikt Denkavit over het DenkaFarm Innovation Centre, het veehouderijbedrijf voor praktijkonderzoek en innovaties, welke ook gevestigd is in Voorthuizen en volledig uitgerust is voor het ontvangen van bezoekers. Het bestaat uit een varkensbedrijf met zeugen en biggen en een kalverbedrijf voor onderzoek gericht op de kalverhouderij. Met deze onderzoekscentra kan Denkavit onderzoek doen naar voeding, huisvesting en dierenwelzijn.

Programma:
13.30 uur ontvangst
13.45 uur Introduction van Denkavit
14.15 uur Rondleiding fabriek en laboratorium
15.15 uur Rondleiding proefaccommodaties vleeskalveren en biggen
16.30 uur Borrel
17.30 uur Afronding. 

Adres
Denkavit Nederland BV | Tolnegenweg 65, 3781 PV Voorthuizen

Deelnemen
Doelgroep voor deze excursie is studenten en NZV leden. Deelname is gratis.

Eventuele carpool vanuit Wageningen:
Om deelname door o.a. WU-studenten dierwetenschappen te vergemakkelijken wordt in het aanmeldformulier de optie geboden om aan te geven of deelnemers:
a. gebruik willen maken van carpool
b. carpool kunnen aanbieden.

We wijzen u erop dat wanneer u gebruik wilt maken van carpool en/of deze aanbiedt, u toestemming moet verlenen voor het delen van uw contactgegevens opdat de carpool geregeld kan worden.

Aanmelden excursie


Terug naar het overzicht >