hét platform voor vraagstukken op het terrein van dier, mens en omgeving

17 januari 2019 - Meet en Greet: Ondernemerschap

De NZV heeft in 2018 samen met studievereniging “De Veetelers” een Meet & Greet georganiseerd tussen studenten & alumni dierwetenschappen. In tegenstelling tot het presenteren van het bedrijf waarvoor men werkt, lag hierbij juist de focus op persoonlijke ervaring en visie van de spreker, een afgestudeerde dierwetenschapper. Deze eerste Meet & Greet vond plaats tijdens lunchtijd.

Om meer ‘kruisbestuiving’ mogelijk te maken is het format iets aangepast: in plaats een lunchmoment wordt het een borrel, waar studenten dierwetenschappen, medewerkers van het Zodiac en NZV-leden kunnen discussiëren. De bedoeling is om deze borrel ieder kwartaal te organiseren.

Op donderdagmiddag 17 januari vindt de aftrap plaats van de eerste Meet & Greet in 2019, thema “Het ondernemerschap”. We zijn deze middag te gast bij het Zodiac te Wageningen.

***

Het ondernemerschap: wat moet je weten voordat je een eigen onderneming begint?


Het opstarten van een eigen onderneming wordt gezien als een ingewikkeld proces, en weinig mensen durven de stap aan om hun creatieve ideeën voor een onderneming om te zetten in daadwerkelijke plannen. Sinds 2014 is student incubator StartHub Wageningen gevestigd op de campus van de WUR, met als doel:

• Het inspireren van Wageningse studenten om een eigen onderneming te beginnen
• Organisatie van workshops om te helpen bij het ontwikkelen van hun ondernemerschapskwaliteiten
• Hulp bij het opzetten van een bedrijfsplan
• Het creëren van een breed netwerk

De spreker tijdens deze Meet & Greet is Bastiaan Vroegindeweij, eigenaar van Livestock Robotics

Praktisch
Kosten: Gratis
Tijd: 16:30 – 18.30 uur
Locatie: Zodiac, De Elst 1, Wageningen

Opzet van de bijeenkomst:
Een presentatie door Bastiaan Vroegindeweij in een informele setting. Er is voldoende ruimte voor discussie onder het genot van een hapje en een drankje.

Aanmelden: voor de logistieke planning is vooraf aanmelden prettig, maar niet verplicht.


Terug naar het overzicht >