hét platform voor vraagstukken op het terrein van dier, mens en omgeving

14 juni 2019 - Excursie naar Floating Farm

Excursie Floating Farm - 14 juni 2019

Op de ledendag van 1 november presenteerde Peter van Wingerden de ontwikkeling van de Floating Farm: een koeientuin voor 40 koeien op het water in Rotterdam. De koeien zijn inmiddels aan boord inclusief de door NZV geadopteerde koe NZVEE.

De Floating Farm nodigt ons uit om op vrijdag 14 juni onze koe begroeten. Om 15.00 uur start de presentatie en de rondleiding. Na afloop hebben we een netwerkborrel met een hapje zodat we na de spits weer huiswaarts kunnen gaan.

Korte toelichting van de Floating Farm, kun je vinden op hun website.

Een wereldwijd probleem

Het produceren van voedsel is op een wereldbevolking die intensief groeit en steeds welvarender wordt een steeds grotere uitdaging. Er is immers steeds minder geschikte landbouwgrond over om voedsel te produceren. De wereldsteden dijen maar uit om aan de vraag naar woningen te voldoen waardoor de burger letterlijk steeds verder van de landbouw af komt te staan.
Kennis van gezonde voeding en voedingsproductie neemt verder af en de logistieke keten wordt steeds verder vergroot. We zien deze trend stijgen naarmate de tijd vordert.

Producten

Op de Floating Farm produceren en verwerken wij verse melk tot gezonde zuivelproducten voor jong en oud, dicht bij de eindgebruikers in de stad.
Naast onze dagverse producten is er volop ruimte voor voorlichting, onderwijs en research. Groepen schoolgaande kinderen en studenten en andere geïnteresseerden zijn welkom voor rondleidingen en experimenten. De Floating Farm is een transparante boerderij op het water waar bezoekers de koeien zien en kunnen kennismaken met alle processen die plaatsvinden op de boerderij.

Aanmelden


Terug naar het overzicht >