06 NOV
2025
Lustrumviering 95 jaar NZV: Veeteelt is topsport

Op donderdag 6 november viert NZV haar 95e verjaardag! Om dit te vieren wordt aansluitend aan de Algemene Ledenvergadering een middag vullend Lustrum Symposium georganiseerd. De avond staat in het teken van netwerken met een borrel en diner.
Of je nu fokt voor genetische topkwaliteit, werkt aan gezondheid en duurzaamheid, of elke dag het uiterste vraagt van mens én dier – veeteelt is geen dagelijkse routine, het is topsport. Tijdens dit symposium ‘Veeteelt is topsport!’ brengen we de koplopers uit de sector samen. Ontdek hoe strategie, technologie en passie samenkomen.
Programma
10.30 uur Inloop Algemene Ledenvergadering (ALV)
11.00 uur ALV NZV
12.15 uur Lunch voor deelnemers ALV
13.00 uur Inloop NZV Lustrum Symposium Veeteelt is topsport!
13.30 uur Opening door dagvoorzitter Maria Geuze
13.35 uur Key-note spreker Erben Wennemars
14.30 uur Introductie AAN TAFEL!
Koffiepauze
15.15 uur Kies 2 van de 3 break-out sessies naar wens, keuze uit:
- Do you have what it takes?! – Esther Siegers & Sophie Eaglen
- De eiwit wedstrijd – Eva Gocsik & Arend Bouwer
- Haal eruit wat erin zit – Peter Res & Jim Davids
Koffiepauze
17.30 uur Vervolg programma met tafelgesprek AAN TAFEL!
-Gezamenlijke mysterie activiteit
18.30 uur Wrap-up door dagvoorzitter gevolgd door netwerkborrel en afsluiting met dinerbuffet
Break-out sessie 1 Do you have what it takes?!
Topsport betekent acteren op het scherpst van de snede: voortdurend streven naar vooruitgang, de concurrentie voorblijven, en alles ondergeschikt maken aan dat ene doel. Het vraagt offers, discipline en volledige toewijding, niet alleen bij mensen, maar ook bij paarden en rundvee! Tijdens deze inspirerende sessie nemen Esther Siegers en Sophie Eaglen je mee achter de schermen van topprestaties in de veehouderij. Ontdek hoe Nederlandse sportpaarden werden voorbereid op de extreme hitte van de Olympische Spelen in Tokio, en hoe inspannend is topsport voor paarden nu eigenlijk? Daarnaast kijken we naar de wereldwijde fokkerij: genetische vooruitgang, scherpe selectie en een constante drang naar verbetering. Net als bij topsport wordt alleen het allerbeste nagestreefd, maar wat betekent dat per land en cultuur? Laat je inspireren door inzichten uit training, welzijn en internationale fokkerij en leer hoe topprestaties worden gerealiseerd, zowel in de sport als in de stal.
Break-out sessie 2 De eiwitwedstrijd
De wereld van dierlijke eiwitten staat nooit stil. Innovatie, duurzaamheid en technologische vooruitgang bepalen wie het verschil maakt in deze competitieve sector. Benieuwd hoe leiders in de markt de uitdagingen van vandaag én morgen aanpakken? Ontdek hoe de sector zich voorbereidt op de toekomst, welke strategieën ze gebruiken en wat dit betekent voor boeren, producenten en consumenten. Deze sessie wordt begeleid door Eva Gocsik en Arend Bouwer.
Break-out sessie 3 Haal eruit wat erin zit
Voerkosten beslaan een groot deel van de kosten die veehouders maken, en de juiste afwegingen in voerformulatie zijn erg belangrijk voor diergezondheid en -prestaties. Voeding is de brandstof voor topprestaties – of het nu gaat om herstel, kracht of uithoudingsvermogen. Wat kunnen we leren vanuit de humane voeding? En hoe kunnen slimme voedingskeuzes het verschil maken tussen goed presteren en excelleren? Deze sessie wordt begeleid door Peter Res en Jim Davids.
Locatie en kosten
Waar: Fletcher Hotel-Restaurant de Wageningsche Berg
Wanneer: Donderdag 6 november 2025
Kosten (all-inclusive):
- Student: €10
- NZV-lid: €60
- Geen NZV-lid: €85

Waar
Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg
Tijd
13:00

Op donderdag 6 november viert NZV haar 95e verjaardag! Om dit te vieren wordt aansluitend aan de Algemene Ledenvergadering een middag vullend Lustrum Symposium georganiseerd. De avond staat in het teken van netwerken met een borrel en diner.
Of je nu fokt voor genetische topkwaliteit, werkt aan gezondheid en duurzaamheid, of elke dag het uiterste vraagt van mens én dier – veeteelt is geen dagelijkse routine, het is topsport. Tijdens dit symposium ‘Veeteelt is topsport!’ brengen we de koplopers uit de sector samen. Ontdek hoe strategie, technologie en passie samenkomen.
Programma
10.30 uur Inloop Algemene Ledenvergadering (ALV)
11.00 uur ALV NZV
12.15 uur Lunch voor deelnemers ALV
13.00 uur Inloop NZV Lustrum Symposium Veeteelt is topsport!
13.30 uur Opening door dagvoorzitter Maria Geuze
13.35 uur Key-note spreker Erben Wennemars
14.30 uur Introductie AAN TAFEL!
Koffiepauze
15.15 uur Kies 2 van de 3 break-out sessies naar wens, keuze uit:
- Do you have what it takes?! – Esther Siegers & Sophie Eaglen
- De eiwit wedstrijd – Eva Gocsik & Arend Bouwer
- Haal eruit wat erin zit – Peter Res & Jim Davids
Koffiepauze
17.30 uur Vervolg programma met tafelgesprek AAN TAFEL!
-Gezamenlijke mysterie activiteit
18.30 uur Wrap-up door dagvoorzitter gevolgd door netwerkborrel en afsluiting met dinerbuffet
Break-out sessie 1 Do you have what it takes?!
Topsport betekent acteren op het scherpst van de snede: voortdurend streven naar vooruitgang, de concurrentie voorblijven, en alles ondergeschikt maken aan dat ene doel. Het vraagt offers, discipline en volledige toewijding, niet alleen bij mensen, maar ook bij paarden en rundvee! Tijdens deze inspirerende sessie nemen Esther Siegers en Sophie Eaglen je mee achter de schermen van topprestaties in de veehouderij. Ontdek hoe Nederlandse sportpaarden werden voorbereid op de extreme hitte van de Olympische Spelen in Tokio, en hoe inspannend is topsport voor paarden nu eigenlijk? Daarnaast kijken we naar de wereldwijde fokkerij: genetische vooruitgang, scherpe selectie en een constante drang naar verbetering. Net als bij topsport wordt alleen het allerbeste nagestreefd, maar wat betekent dat per land en cultuur? Laat je inspireren door inzichten uit training, welzijn en internationale fokkerij en leer hoe topprestaties worden gerealiseerd, zowel in de sport als in de stal.
Break-out sessie 2 De eiwitwedstrijd
De wereld van dierlijke eiwitten staat nooit stil. Innovatie, duurzaamheid en technologische vooruitgang bepalen wie het verschil maakt in deze competitieve sector. Benieuwd hoe leiders in de markt de uitdagingen van vandaag én morgen aanpakken? Ontdek hoe de sector zich voorbereidt op de toekomst, welke strategieën ze gebruiken en wat dit betekent voor boeren, producenten en consumenten. Deze sessie wordt begeleid door Eva Gocsik en Arend Bouwer.
Break-out sessie 3 Haal eruit wat erin zit
Voerkosten beslaan een groot deel van de kosten die veehouders maken, en de juiste afwegingen in voerformulatie zijn erg belangrijk voor diergezondheid en -prestaties. Voeding is de brandstof voor topprestaties – of het nu gaat om herstel, kracht of uithoudingsvermogen. Wat kunnen we leren vanuit de humane voeding? En hoe kunnen slimme voedingskeuzes het verschil maken tussen goed presteren en excelleren? Deze sessie wordt begeleid door Peter Res en Jim Davids.
Locatie en kosten
Waar: Fletcher Hotel-Restaurant de Wageningsche Berg
Wanneer: Donderdag 6 november 2025
Kosten (all-inclusive):
- Student: €10
- NZV-lid: €60
- Geen NZV-lid: €85








