hét platform voor vraagstukken op het terrein van dier, mens en omgeving

Terugblik NZV Inspiration Dinner

 

Op 7 februari 2017 organiseerde NZV een Inspiration Dinner “on Tour” in het Pluimveemuseum te Barneveld, getiteld Nederland Pluimveeland, toonaangevend in de wereld.

Een gevleugeld Inspiration Dinner op een plek waar je de roots van de Pluimveehouderij kunt zien. Een mooie locatie om te praten over een innovatieve pluimveesector met een omzet van 5,4 miljard euro. Toonaangevend in de wereld blijven als pluimveesector kan alleen als deze sterke pluimveesector behouden blijft in de thuismarkt Nederland. Hoe kijken de ondernemers in de keten hier tegen aan en hoe kunnen ze deze positie in de toekomst borgen.

Een drietal pluimveeorganisaties hebben tijdens een excellent diner hun visie toegelicht, hoe zij denken ook in de toekomst wereldleider te blijven op het gebied van duurzame ei- en vleesproducenten in combinatie met duurzame pluimveetechnologie. Tijdens het diner was er tevens de mogelijkheid om in onderling contact te komen met de 45 gasten.

Ruwan Berculo (Manager VIV Worldwide, VNU Exhibitions Europe) beet het spits af met een vlammend verhaal over Nederland als Wereldleider in duurzame pluimveetechnologie. Hij vroeg aandacht voor Big Data en met name het delen hiervan vanuit het Dutch Poultry Centre. Hennie de Haan (voorzitter Nederlandse vakbond pluimveehouderij), gaf een toelichting op de Koers voor een vitale pluimveehouderij in 2025. De sector heeft het lef om uitdagingen met name ook op het gebied van fijnstof op te pakken en oplossingen te creëren. Gert Jan Oplaat (voorzitter Nepluvi) gaf tijdens zijn inleiding aan dat De Ondernemers in de vleeskuikensector de juiste weg naar 2020 hebben gevonden. Van belang is dat dit ook verteld en geshowd wordt.

Tussen de presentatie, die aan elkaar gepraat werden door Ben Dellaert (voorzitter van the International Egg Commission Limited), was er een levendige discussie over de toekomst van de pluimveehouderij, Drie inspirerende presentaties, die eigenlijk in ketenverband 1 verhaal vormden als Nederland pluimveeland. De vraag hoe elkaar te versterken werd meermalen gesteld en als uitdaging neergelegd bij de 3 inleiders alsmede bij de moderator Ben Dellaert. Een geslaagde avond op een unieke locatie, met uitstekende verzorgde catering.
De 3 presentaties zijn hier nogmaals te bekijken.

 


Terug naar het overzicht >