13 september 2022

Terugblik conferentie ‘De nieuwe boer is …’ op 9 september

Op maandag 9 september organiseerde Het Nieuwe Netwerk in het provinciehuis van Noord-Brabant in Den Bosch de conferentie ‘De nieuwe boer is …’over de menselijke maat in de landbouw en voedseltransitie. 

Lector Future Food Systems Frederike Praasterink leidt in: “We teren enorm in op ons ecologische en sociale kapitaal. Naast het optimaliseren van het huidige voedselsysteem zijn er ook kansen om andere voedselsystemen te bouwen, maar hoe doe je dat?”.

Andere plenaire sprekers: Pieter de Boer van het Nationaal Programma Landelijk Gebied van het ministerie van LNV. André Hoogendijk, voorzitter BO Akkerbouw en voorzitter Centrum Innovatief Vakmanschap (CIV) Groen. Jelleke de Nooy van Tol, voorzitter van Het Nieuwe Netwerk, organisator van deze conferentie samen met de provincie Noord-Brabant.

Vervolgens waren er twaalf werksessies er over/met data gedreven boeren, duurzame pachters, plantaardige-eiwitboeren, regeneratieve boeren, bioboeren, onderwijsboeren, waterbeheerboeren en kringloopboeren.

Provinciebestuurder Elies Lemkes-Straver sloot de conferentie af met een blik op de fikse ambities en dito activiteiten in het Brabantse landbouwbeleid. Ze complimenteerde Het Nieuwe Netwerk met haar platform en nodigde iedereen uit voor de Dutch Design Week in oktober in Eindhoven en de Dutch Food Week in Den Bosch, ook in oktober.

Onze sponsoren