20 juli 2023

Tweedaagse binnenlandse NZV-excursie 12 en 13 oktober 2023

In het najaar organiseert NZV een tweedaagse binnenlandse excursie in Friesland. Deze twee dagen staan in het teken van kennisdelen en netwerken. We gaan met elkaar naar de innovatieve en inspirerende provincie Friesland.

We starten onze excursie bij CRV die bekend staan om hun fokkerijmanagementoplossingen en deze dag sluiten we af met een gezamenlijk diner en netwerkavond in Leeuwarden. Op de tweede dag zijn we welkom bij de Dairy Campus waar alles draait om innovatie, onderzoek, educatie en praktijkleren. Daarna maken we een cultureel uitstapje naar het Fries Landbouwmuseum waar we uitleg krijgen van Tjeerd de Boer en de tentoonstelling Varkens mogen bezoeken.

Programma

Donderdag 12 oktober
15.00 uur Ontvangst bij CRV, bedrijfspresentatie en rondleiding
18.00 uur Afsluiting met borrel en hapje
18.30 uur Vertrek naar hotel in Leeuwarden centrum
19.00 uur Diner met aansluitend netwerkavond
20.30 uur Bezoek aan lokale pub op eigen kosten

Vrijdag 13 oktober
08.00 uur Ontbijt
09.00 uur Ontvangst op Dairy Campus
09.30 uur Welkom en inleiding Dairy Campus
10.30 uur Rondleiding
11.30 uur Presentatie ‘Praktische en nutritionele oplossingen voor reductie van methaan emissies’
12.30 uur Lunch op de campus ‘Fijnproevers rantsoen’
14.00 uur Bezoek Fries Landbouwmuseum
16.00 uur Afsluiting Tweedaagse NZV-Excursie

Kosten Tweedaagse NZV-Excursie

  • De totale kosten voor de excursie is € 50 (inclusief hotelkosten)
  • Donderdag: mogelijkheid voor alleen donderdag excursie (CRV en diner) € 25
  • Vrijdag: mogelijkheid voor alleen vrijdag excursies (Dairy Campus en Landbouwmuseum) € 25

Aanmelden
Aanmelden is verplicht en mogelijk via het online aanmeldformulier.

Over CRV
CRV werkt samen met haar 23.000 leden-veehouders elke dag aan het verbeteren van veestapels over de hele wereld. Dit doen wij door het leveren van topgenetica, slimme fokkerijmanagementoplossingen en persoonlijk veestapeladvies. Een perfecte balans tussen gezonde en efficiënte koeien is daarbij ons uitgangspunt, want hoe gezonder een koe, hoe efficiënter zij produceert. Niet voor niets zijn wij daarom wereldwijd koploper in gezondheid en efficiëntie.

Over Dairy Campus
Dairy Campus is hét onderzoek- en praktijkcentrum voor de melkveehouderij waar alles draait om innovatie, onderzoek, educatie en praktijkleren. Dairy Campus is met dit concept uniek in de wereld. Alle activiteiten zijn gericht op de ontwikkeling van een duurzame zuivelketen. De koeien zorgen hier niet alleen voor melk, maar vooral ook voor data voor onderzoek om nieuwe ontwikkelingen in gang te zetten. Dairy Campus is onderdeel van Wageningen University & Research.

Over Fries Landbouwmuseum
Friesland is al eeuwenlang een agrarische provincie. Sinds mensenheugenis houden boeren er vee en bewerken ze het land. Het Landbouwmuseum bewaart de waardevolle sporen die al die landbouwactiviteiten hebben nagelaten. Het is gevestigd in de ‘gelede’ Rijksmonumentale W.C. de Groot boerderij ten zuiden van Leeuwarden.

Onze sponsoren