16 juni 2022

Vergadering NZV-bestuur in Wageningen

Het NZV bestuur vergadert elke 6 weken, dit is altijd een gezellige bijeenkomst waarin we terugkijken op bijeenkomsten, vooruit plannen en ideeën bespreken voor leuke activiteiten.

De afgelopen twee jaar deden we dat noodgedwongen online, maar daarbij misten we toch de interactie (en de pizza). Brainstormen werkt online toch niet zo goed, ondanks alle technische snufjes waar we intussen heel handig in geworden zijn. Wat was het daarom afgelopen maandag weer fijn om weer als bestuur ‘live’ bij elkaar te zitten, bij Zodiac in Wageningen.

Activiteiten najaar 2022
Brainstormen over nieuwe activiteiten ging weer als vanouds. Verschillende ideeën kwamen langs. Gaan we een discussieavond of inspiration dinner organiseren over het houden van dieren? Daarover ging onlangs de Vaarkamplezing in Utrecht, georganiseerd vanuit de Raad voor Dierenaangelegenheden: waarom behandelen we verschillende diercategorieën zo verschillend, en is dat zelfs in de wet verankerd?
Of gaan we discussiëren over stikstof? Na de zomer is dat probleem nog niet opgelost en het maakt veel emoties los. Jan Willem Erisman schreef er twee boeken over en een interessante podcast.
En welke interessante excursies gaan we organiseren? Na de zomer willen we graag naar een insectenbedrijf, om die sector eens van dichtbij te ervaren. In november organiseren we weer onze ledendag met diner en een spreker, en we gaan weer samen met de Veetelers discussieavonden organiseren.

Kortom, genoeg plannen om ook na de zomer weer mee verder te gaan. Maar eerst gaan we deze week met de NZV naar Prins Petfood, om meer te leren en te zien over voeding van gezelschapsdieren. Tot ziens voor wie er mee gaat, en voor anderen: tot de volgende keer!

Tips en ideeën
Als er vanuit de leden tips of ideeën zijn voor activiteiten, staan we daar altijd voor open! E-mail ze naar: nzv@nzvnet.nl

 

Foto bestuur NZV 2022:
Achterste rij van links naar rechts: Lenny van Erp, Han van der Broek, Marco Bink
Voorste rij van links naar rechts: Sonja de Vries, Barbara de Graaf, Noud Janssen
Niet op de foto: Celine Huiskamp

Onze sponsoren