3 november 2022

Afscheid van NZV-bestuurslid Barbara de Graaf

Barbara de Graaf is sinds oktober 2021 bestuurslid van zowel de studievereniging de Veetelers als van NZV. Zij heeft ondertussen het stokje overgedragen aan Hannah Koskamp. Binnen het bestuur van NZV is één zetel gereserveerd voor een bestuurslid van De Veetelers. Barbara is binnen het bestuur van de Veetelers verantwoordelijk voor de externe contacten. Barbara studeert momenteel voor haar Master Animal Science met specialisatie animal nutrition & adaptiefysiologie aan de Wageningen Universiteit en hoopt over 2 jaar af te studeren.

Zij heeft heel veel geleerd als bestuurder van NZV, Barbara kwam als student bij NZV terecht in een netwerk van alumni met veel ervaring in het bedrijfsleven. Door NZV is haar netwerk enorm vergroot en ze heeft geleerd om op meerdere manieren naar vraagstukken te kijken. Zij dacht voorheen dat de veehouderij een starre en vaste denkwijze had, maar zag dat binnen de sector verschillend over onderwerpen wordt gedacht maar dat ze uiteindelijk hetzelfde doel hebben en open staan voor andere ideeën over bijvoorbeeld innovatie of duurzaamheid.

Ze vindt het belangrijk dat medestudenten – maar ook oud-studenten – lid worden of blijven van NZV. Zij zijn de nieuwe toekomst van NZV. Volgens Barbara zorgt NZV dat verschillende sectoren en netwerken met elkaar in contact blijven en kennis delen. Zelf wil ze in haar toekomstige baan een positieve bijdrage leveren aan de veehouderij, hoogstwaarschijnlijk op voedingsgebied of adaptiefysiologie.

NZV-voorzitter Noud Jansen over Barbara: “Haar enthousiasme voor veehouderij en NZV in het bijzonder heeft vele mede veeteeltstudenten de stap doen zetten om zich als lid NZV aan te melden, chapeau!”. NZV wenst Barbara heel veel succes in haar carrière en hoopt haar natuurlijk nog vaak op bijeenkomsten terug te zien!

Onze sponsoren