NZV netwerk

De Nederlandse Zoötechnische Vereniging staat in nauw contact en werkt samen met andere belanghebbenden in de sector, zoals daar zijn de studievereniging “De Veetelers”, het Nieuwe Netwerk voor duurzaamheid in voedsel en omgeving, Wageningen University & Research en uiteraard onze sponsoren. Op deze pagina leest u hier meer over.


Sponsoren

De Nederlandse Zoötechnische Vereniging heeft momenteel drie Plus Sponsoren en vijf Basis Sponsoren. Naast de sponsoruitingen op onze website, biedt NZV door het jaar heen de nodige ‘exposure’ aan onze sponsoren tijdens onze evenementen en digitale uitingen. Deze zijn derhalve uitstekende mogelijkheden om uw bedrijf en activiteiten onder de aandacht van de leden en de sector te brengen.

Heeft u belangstelling voor het sponsorschap? Neem dan contact op met het bestuur via info@nzvnet.nl.

Klik op de sponsor logo’s voor meer informatie.


Plus sponsoren

Trouw Nutrition

Wageningen University

ABN Amro


Basis sponsoren

Agrifoodcareer

Agrifirm

De Heus

GD

Nomilk2day


De Veetelers

De meeste leden zijn er bekend mee, Studievereniging “De Veetelers”! In het jaar 1962 had natuurlijk niemand kunnen denken dat de vereniging tot een dergelijk formaat zou groeien. Zo is studievereniging “De Veetelers” niet meer weg te denken uit Wageningen. Als een van de grootste en meest actieve studievereniging van Wageningen zet de vereniging zich dan ook voor veel in. Onderwijs en vrijetijdsbesteding gaan hierbij dan ook hand in hand.

 

Oprichting

Ten tijde van oprichting zijn achttien fanatieke studenten bij elkaar gekomen om studievereniging “De Veetelers” op te richten. Het doel van de oprichting was vooral gericht op het verbeteren van het onderwijs. In die tijd moest er om lid te worden een inleg van twee gulden gedaan worden. De administratie die hierbij kwam kijken werd genoteerd in een kasboek dat tot op heden nog bestaat. Volledig hand geschreven met sierlijke letters zijn alle gegevens genoteerd.

Tegenwoordig is de vereniging te groot geworden om beschreven te worden in een handgeschreven kasboek. Zo heeft de vereniging op dit moment bijna 500 leden die actief zijn in 27 commissies en 6 onder-verenigingen.

Hierdoor worden er het hele jaar door vele interessante en gezellige activiteiten georganiseerd. Enkele voorbeelden hiervan zijn excursies, sportactiviteiten, studiereizen, feesten en nog veel meer. Al deze actieve leden en activiteiten dragen bij aan een niet te vergeten studententijd.

Niet alleen de leden hebben mogelijk gemaakt dat de vereniging tot een dergelijk formaat heeft kunnen groeien. Hierbij zijn vele andere betrokken geweest, zoals; ereleden, docenten, medewerkers van de Wageningen Universiteit en agrarische bedrijven. Deze betrokkenheid heeft en zal altijd gewaardeerd blijven door “De Veetelers”.

Activiteiten

Om het netwerk met Studievereniging “De Veetelers” te onderhouden, organiseert de NZV samen met Studievereniging “De Veetelers” elk jaar een Discussieavond, meerdere keren een Meet & Greet en zijn veel overige activiteiten voor zowel de studenten van Studievereniging “De Veetelers” als leden van de NZV toegankelijk.

Voor meer informatie, ga naar: www.veetelers.nl!


Het nieuwe netwerk

Het Nieuwe Netwerk voor duurzaamheid in voedsel en omgeving streeft naar een versnelde transitie richting duurzaamheid.


Waarvoor zetten we ons in?

We verbinden professionals op een eigentijdse manier, dwars door organisaties, professies en leeftijden heen.

Centraal staan:

 • Thema’s voeding, landbouw, natuur, landschap, biodiversiteit, inclusief en circulair.
 • Moderne vormen van verbinden en ontmoeten, vooral energie gevend en inspirerend.
 • Zichtbaar maken welke deskundigheid, ervaring en oplossingen er al zijn en actief nieuwe verbanden leggen.

Activiteiten van het Nieuwe Netwerk

 • Gezamenlijke agenda met activiteiten van en voor deelnemers
 • Duurzame Maandag Meetings elke 1e maandag vd maand via Zoom
 • Actief verbinden van (groepen van) professionals
 • Podcasts over specifieke thema’s
 • Community platform met samenwerkingsapp (SAP)
 • Maandelijkse nieuwsbrief

What’s in it for you?

Het Nieuwe Netwerk biedt je de mogelijkheid om samen meer te bereiken dan ieder voor zich. Een plek waar we onze kennis, talenten en netwerk delen.

Het biedt de mogelijkheid om in contact te komen met:

 • mensen buiten je eigen netwerk
 • mensen uit andere expertise-disciplines
 • andere leeftijdsgroepen, we verbinden jong met oud en met mediors

Sluit je aan bij het Nieuwe Netwerk

Lees meer op: www.nieuwenetwerk.nl

Onze sponsoren