30 april 2024

Eerste 5 NZV Scholarships uitgereikt tijdens NZV Inspiration Diner

Op dinsdag 23 april 2024 vond weer een NZV Inspiration Dinner plaats, ditmaal voor het eerst in De Beekdalhoeve in Renkum. Zeker een locatie om weer een keer te gebruiken. In de grote zaal was ruim plek voor alle 40 aanwezigen om te netwerken, te dineren en te borrelen aan de bar.

De avond begon met een welkomstwoord van onze voorzitter Noud Janssen, gevolgd door een korte introductie van het programma door onze penningmeester Lenny van Erp die de avond als moderator in goede banen leidde. De gastspreker van de avond was Maarten Rooijakkers van Porcus Campus die de aanwezigen meenam in zijn visie op ‘Varkenswelzijn in de praktijk’. Maarten heeft een bijzonder interessant verdienmodel gerealiseerd. PorcusCampus is een belevingscentrum gericht op waar ons voedsel vandaan komt. Op PorcusCampus worden meer dan 15 verschillende varkensrassen gehouden, die ieder een eigen karakter en verhaal heeft. Daarnaast kan de bezoeker hier overnachten, vergaderen, varkens knuffelen, etc.

Uitreiking NZV Scholarships
Wat deze avond daarnaast ook interessant maakte was de uitreiking van de eerste vijf NZV Scholarships aan Michou Weimar, Jesse Gravendeel, Anouschka Middelkoop, Hannah Koskamp en Lotte Stokvis. Zij allen kwamen deze avond hun onderzoeksvoorstellen voor de NZV Scholarship kort presenteren, waarna overgegaan werd tot de formele ondertekening van de overeenkomst. Op de jaarlijkse NZV ledendag, de eerste donderdag van november, gaan deze winnaars de resultaten en ervaringen van de NZV Scholarship resenteren aan de NZV.

Na de laatste gang van het geslaagde dinner was het tijd voor het gevarieerde gezelschap om de benen te strekken voor de netwerk-borrel waarmee dit Inspiration Dinner werd afgesloten.

 

Onze sponsoren