10 oktober 2022

EVEN VOORSTELLEN: NZV-penningmeester Lenny van Erp – van der Kooij

De komende tijd stellen we graag de bestuursleden van NZV voor. Vandaag de penningmeester Lenny van Erp -van der Kooij. Lenny is in november 2017 lid geworden van het bestuur van NZV. Noud Jansen – de voorzitter van NZV – heeft begin 2017 Lenny benaderd of zij interesse had om plaats te nemen in het bestuur van NZV. Zij was toen nog geen lid van NZV, maar als Wageningen alumnus werd haar interesse tijdens een kop koffie met Noud al snel gewekt.

In november 2019 is Lenny penningmeester geworden van NZV. Ze heeft van 1989 tot 1995 Veeteelt (T20 Zoötechniek) gestudeerd aan de Wageningen Universiteit en ze is gepromoveerd op het gedrag van varkens aan de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Lenny was eerder bestuurslid van de gymvereniging uit haar dorp en wilde graag betrokken zijn bij iets dat inhoudelijk meer paste bij haar achtergrond en werkveld. Zo kwam ze bij NZV terecht en ze vindt het leuk om als penningmeester meer ervaring op te doen met het boekhoudprogramma, incasso’s invoeren maar ook het opstellen van een jaarrekening.

De leuke en inspirerende bijeenkomsten én het gezellig bestuur noemt zij als redenen op waarom ze zich actief inzet voor NZV. Binnen NZV wil ze de financiën netjes op orde hebben en samen met de bestuursleden mooie bijeenkomsten organiseren. Ze nodigt iedereen uit om ook lid te worden van deze mooie vereniging. De NZV-activiteiten zijn erg leuk, het is een mooi netwerk en je leert nog eens wat. NZV krijgt goede sprekers en bij excursies krijgen de NZV-leden een interessant inkijkje bij allerlei bedrijven. Het is ook leuk om een keer buiten je eigen sector te kijken!

Lenny werkt met veel plezier als lector Precision Livestock Farming bij de HAS Hogeschool. Een mooie combinatie van onderwijs en onderzoek. Lenny coördineert de onderzoeksportefeuille Veehouderij, data en technologie, haar werkzaamheden variëren van het binnenhalen van onderzoeksprojecten, schrijven van subsidievoorstellen tot het begeleiden van de studenten tijdens de onderzoeken. In haar vrije tijd fietst ze graag (racefiets/mountainbike), werkt ze in de tuin, verzorgt ze haar kippen, rijdt ze paard en leest ze graag.

Onze sponsoren