15 september 2022

EVEN VOORSTELLEN: NZV-voorzitter Noud Janssen

De komende tijd stellen we graag de bestuursleden van NZV voor. We beginnen met de voorzitter: Noud Janssen. Noud is tijdens het succesvolle lustrum in 2015 – waar meer dan 250 leden aanwezig waren! – interim-voorzitter van NZV geworden. Hij is dat jaar aan de slag gegaan om de organisatie bestuurlijk weer opnieuw op de kaart te zetten. Insteek was om binnen het bestuur weer tot een goede afspiegeling van de NZV-leden te komen. Hij is in 2018 tijdens de jaarlijkse ledendag – de 1e donderdag van november – gevraagd om voorzitter te worden van NZV.

Noud is sinds 2011 lid van NZV en heeft pas op latere leeftijd NZV ontdekt. Hij is in 1984 afgestudeerd met de opleiding Dierwetenschappen gecombineerd met Marketing aan de Wageningen Universiteit. Noud ziet in NZV een mooie vereniging waarin je niet alleen in contact komt met alumni-dierwetenschappers, maar ook met de universiteit zelf. Het NZV-bestuur werkt bijvoorbeeld intensief samen met de Veetelers, het Veetelers-bestuurslid dat communicatie in zijn of haar portefeuille heeft, zit bijvoorbeeld ook in het NZV-bestuur.

Als voorzitter van NZV wil hij de continuïteit binnen NZV bewaken én bijdragen aan mooie netwerk evenementen waar een mooie mix van leden aan deelneemt.

Noud heeft 25 jaar het familie-legpluimveebedrijf gerund dat hij combineerde met bestuurlijk werk in de agrarische sector. Momenteel is hij nu actief als ZZP’er. Bijvoorbeeld voor Stichting HubOranje!, deze stichting geeft een podium aan innovatieve en duurzame veehouders. Daarnaast is hij voorzitter van Agrivaknet, een brancheorganisatie voor agrarische bedrijfsadviseurs. Een bourgondische Limburger, woonachtig in het Gelderse Brummen met fotograferen als uitdaging.

Onze sponsoren