21 februari 2020

Excursie Alltech Coppens Aqua Center

Afgelopen vrijdag 21 februari was de NZV met een gevarieerde groep van ongeveer 20 personen te gast bij het Alltech Coppens Research Center, onderdeel van de Alltech Coppens Aqua groep te Leende. Alltech Coppens is gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren en vermarkten van visvoeders. Zij staan voor innovatief visvoer van hoge kwaliteit en passen de kennis toe om voor elke vissoort in de specifieke levensfase het beste voer te ontwikkelen.

Bij het Alltech Coppens Aqua Center was er veel te zien. Na een open welkom van Frits Berkers en Job van Mil, twee alumni Dierwetenschappers, werd de groep in tweeën gesplitst.

De ene groep startend in het onderzoekscentrum waar zowel praktisch als meer fundamenteel onderzoek verricht wordt binnen de Aquacultuur. Het type onderzoek dat gedaan wordt is o.a. de ontwikkeling van nieuwe producten en de verbetering van bestaande producten, vervangende grondstoffen voor vismeel en visolie, verteringsfuncties en het energiemetabolisme van de vis, materialen en additieven, het optimale voederniveau en naar prestatie en vereisten van verschillende vissoorten.

De andere groep startte met een presentatie over Alltech Coppens, de historie en de toekomst. Naderhand werd gezamenlijk nog lang geborreld en bijgepraat. De conclusie was dat voor diverse generaties alumni Dierwetenschappers dit een goede excursie was geweest.

Onze sponsoren