12 oktober 2018

Excursie naar Denkavit

Op 12 oktober was een excursie georganiseerd naar Denkavit. Denkavit is de specialist op het gebied van jongdiervoeding, daarnaast zijn ze actief in de vleeskalverhouderij en vermarkten ze een breed scala aan hoogwaardige speciale grondstoffen en additieven.

Bij Denkavit werd men ontvangen met een presentatie over Denkavit door Esther van der Meulen, Marketing & Comunication  en Linda Baarslag (oud Veeteler). Vervolgens zijn de twee groepen vol passie rondgeleid door de fabriek waar onder andere de kalver- en biggenmelken geproduceerd worden en door het laboratorium. Deze is uitgerust met de modernste technieken voor het uitvoeren van diverse analyses.

Zo heeft Denkavit een expertise in het analyseren van bloedmosters voor de vleeskalverproductie. Daarna is de hele groep doorgelopen naar het DenkaFarm Innovation Center, welke onder leiding staat van Arnold Groot Wassink. Beginnend bij het eigen kalverbedrijf met 2900 kalveren, waar Denkavit onderzoek doet voor de kalverhouderij en uiteraard haar eigen kalvermelken.

De excursie is afgesloten in het varkensbedrijf met 260 zeugen en bijbehorende biggen, ook onderdeel van het DenkaFarm Innovation Center. Vanuit de bezoekersruimte was er zicht op de zeugen en biggen waar de dag afgesloten werd met een netwerkborrel tussen de deelnemers en een aantal werknemers, en oud-Wageningeners, van Denkavit!

Onze sponsoren