1 oktober 2020

Lustrum wordt een jaar opgeschoven!

Dit jaar bestaat onze Nederlandse Zoötechnische Vereniging 90 jaar. De voorbereidingen voor het Lustrum symposium “De Veeteler draait door” waren in volle gang. Door de realiteit van Corona wordt 2020 in alle opzichte een bijzonder jaar. Een jaar waarin elkaar ontmoeten en netwerken een lastige is. Met name het organiseren van grotere evenementen staat voorlopig op een laag pitje en de begrijpelijke 1,5-metermaatregelen maken het inplannen hiervan niet eenvoudig.

Het lustrum van NZV is een netwerkbijeenkomst pur sang. De verwachting is dat veel van onze leden uitzien om dit lustrum met diverse mooie activiteiten bij te wonen. Dit is de reden dat de lustrumcommissie in overleg met het bestuur heeft besloten om het geplande lustrum van 5 november uit te stellen naar donderdag 4 november 2021!

Maar niet getreurd, jullie hoeven je niet te vervelen op de 1e donderdag van november 2020! De jaarlijkse ALV en Ledendag worden op deze dag alsnog georganiseerd. Het Bestuur en de Lustrumcommissie zorgen samen voor een dag om niet te vergeten inclusief inspirerende spreker, borrel en diner. We “gebruiken” de ruimtes bij het WICC in Wageningen die we ook voor het lustrum besproken hadden. Het WICC heeft aangegeven dat zij werken met een Corona- draaiboek en de 1,5 meter zowel tijdens diner, borrel en presentatie handhaven is voor het WICC ruimtelijk geen probleem.

Bekeken wordt of een deel van het programma via livestream kan worden aangeboden, voor eenieder die niet fysiek aanwezig kan of wil zijn op deze dag. De ALV zal die dag starten om 16.00 uur. Sla je de jaarvergadering over dan word je vanaf 17.00 uur verwacht in het WICC in Wageningen.

Samuel Levie komt als spreker op de ledendag 2020! De titel van zijn presentatie is “Kansen voor Korte Ketens”. Samuel Levie is worstenmaker bij Brandt & Levie, oprichter van Support Your Locals en het Slow Food Youth Network. Hij is afgestudeerd op Sustainable Food Production (UvA). Lees hier meer over Levie.

De nieuwe datum voor het lustrum is vooralsnog 4 november 2021, dus reserveer deze ook alvast in de agenda’s! De Lustrumcommissie zal de organisatie van het evenement in het voorjaar van 2021 weer oppakken. Zo zie je maar weer: De Veeteler Draait Door, hoe lastig de omstandigheden ook zijn!

Blijf in goede gezondheid en tot bij de ledendag en het lustrum!

Onze sponsoren