16 november 2023

NZV kijkt terug op een geslaagde ledendag op donderdag 2 november

Het bestuur van NZV kijkt terug op een geslaagde ledendag op donderdag 2 november. Een bijzondere locatie in Ede: De Fietser, een voormalig fabriekspand van ENKA. Een showroom/testcenter van meer dan 100 fietsen van grote fietsmerken. Maar vooral ook goede vergaderfaciliteiten en een prima restaurant met een goed verzorgde keuken.

Op de jaarlijkse ledenvergadering is het jaarverslag gepresenteerd. NZV heeft op dit moment 458 leden, waarvan 127 student-leden. Hannah Koskamp (veetelers) was aftredend en wordt opgevolgd door Britt de Winter. Han van der Broek en Noud Janssen zijn herbenoemd als bestuurslid. Vermeldingswaardig uit de afgelopen jaar gehouden enquête was dat aandacht voor voldoende ‘netwerktijd’ een belangrijk item is van de NZV-bijeenkomsten.

Hoe blijf je boer
Na een goed verzorgd buffet werden de NZV-leden verrast door een wervelende presentatie van Dorieke Goodijk ‘hoe blijf je boer’. Haar Nuffield ervaring gecombineerd met ‘kamelen’ ondernemerschap, agribusiness én overheids werkervaring had haar geleerd dat vernieuwend boeren in een klein woordje zit: Je moet de stap zetten van ‘hoe produceer ik de beste melk’ naar ‘hoe produceer ik het beste melk’. Produceer product van goede kwaliteit met een positieve invloed op de omgeving.

Onze sponsoren