1 juni 2023

Terugblik 7e Jongerencongres: ‘Duurzame dierlijke eiwitten essentieel voor gezond voedingspatroon’

Op dinsdag 30 mei vond de 7e editie van het Jongerencongres plaats in België waar ruim 130 Belgische en Nederlandse Young Feed Professionals aanwezig waren. Het thema was: ‘Eiwit van de toekomst: welke rol speelt de dierlijke sector?’. NZV was als trotse sponsor aanwezig bij het congres. 

Dit jaar lag de focus op de vraag of we moeten kiezen tussen plantaardige of dierlijke eiwitten om de sterke bevolkingsgroei en de klimaatuitdaging het hoofd te bieden. Het Jongerencongres is een jaarlijks event, georganiseerd door jonge professionals uit de Belgische en Nederlandse diervoedersector.

Gastspreker Prof. Dr. ir. Frédéric Leroy (Vrije Universiteit Brussel) benadrukte dat de diervoedersector een belangrijke bijdrage levert aan de circulaire bio-economie door onder andere het gebruik van co-producten. Daarnaast wordt er zowel in België als in Nederland veel geïnvesteerd in het verduurzamen van de diervoederproductie. De focus mag echter niet alleen op het productieproces liggen, ook ons consumptiegedrag moet veranderen, waarmee hij de klemtoon van het debat verlegt naar ‘hoe’ we eten, in plaats van ‘wat’ we eten.

Meer informatie
In het nieuwsbericht over het Jongerencongres op de website van Nevedi is meer te lezen over de verschillende presentaties en een sfeerimpressie video van het Jongerencongres is te vinden op het YouTube-kanaal van Nevedi.

Onze sponsoren