1 mei 2023

Terugblik Discussieavond Dierwaardige Veehouderij van “De Veetelers” & NZV

Op dinsdag 18 april vond er een samenwerking tussen NZV en de discussie commissie van studievereniging “De Veetelers” plaats. De avond stond in het teken van het Convenant Dierwaardige veehouderij. Met verschillende sprekers en kritische vragen vanuit het publiek was het een succes!

De avond begon met een inleidende stelling: “Het convenant is belangrijk voor de boer om de steun van het Nederlandse volk te behouden”. Hierbij konden aanwezige hun eerste ingeving laten zien door een rode of groene kant van het kaartje op te houden, waarbij een groot deel van de aanwezige het oneens was. Hierna begonnen de verschillende sprekers: Fleur Hoorweg, Bart Jan Oplaat, Bas Rodenburg & Annechien ten Have-Mellema. Alle sprekers vertelde over hoe zij een dierwaardige veehouderij voor zich zien en hoe de agrarische sector hierop in kan spelen.

Naderhand volgde er een panel discussie waar weder om het publiek haar mening kon geven over stelling en reacties kon geven samen met de sprekers.

Over het algeheel was het een mooie avond die werd afgesloten met een borrel waarin aanwezige nog een drankje konden doen en met elkaar konden na praten over het onderwerp.

Onze sponsoren