13 juni 2024

Terugblik Drieluik Effectief in dialoog: ‘Hoe blijft voedsel de basis voor het agrarisch inkomen’

Op maandag 10 juni organiseerden NZV, NLW, Veetelers, Semper Florens en Heeren XVII de derde én laatste bijeenkomst van de Drieluik Effectief in Dialoog in Omnia op de Wageningse Campus. Heeren XVII opende de bijeenkomst met als thema ‘Hoe blijft voedsel de basis voor het agrarisch inkomen’.

Dit was de afsluitende bijeenkomst van de Drieluik Effectief in Dialoog. Het drieluik is een unieke combinatie aldus Gijs Weenink van training, netwerken en Lagerhuisdebat.

De training ging over Policy Debate; Amerikaanse manier van debatteren. Gijs Weenink behandelde de 7 geschilpunten die goed onderbouwd dienen te worden neergezet. Een mooie methode voor het snel doorgronden van beleidsnota’s. Op het einde van de training kwamen de begrippen Ethos, Logos en Pathos nog langs. Ethos is de geloofwaardigheid van de spreker; Logos staat voor de inhoudelijke argumentatie en Pathos is het beroep doen op de emotie van het publiek.

Na een overheerlijk walking dinner deed Jack Peerlings, WUR-docent, de aftrap met een 7 minuten pitch gevolgd door Roy Meijer, voorzitter NAJK en boer. Vanuit deze Pitches startte het Lagerhuisdebat met het debat over een elftal stellingen. De aftrap gebeurde met de stelling: De Nederlandse boer is de beste boer van de wereld.

Wederom positieve geluiden voor de 3e keer over de gekozen opzet.

Met dank aan NZV, Netwerk Land en Water, De Veetelers, Semper Flora en HeerenXII.

Onze sponsoren