16 mei 2024

Terugblik Drieluik ‘Effectief in dialoog’: Kaderrichtlijn water 2027

Op maandag 13 mei organiseerden NZV, NLW, Veetelers, Semper Florens en Heeren XVII de tweede bijeenkomst van de drieluik ‘Effectief in Dialoog’ in Omnia op de Wageningse Campus. Semper Florens opende de bijeenkomst met als thema ‘waterkwaliteit is afgelopen jaar verbeterd, en toch zijn we er nog niet’.

Een inspirerende mix van Studenten en Alumni volgde de inleidende training van Gijs Weenink, waarbij hij de aanwezigen interactief mee nam in de 8 gouden regels voor Communicatie, Service en Samenwerking. De eerste ‘geef nooit negatieve kritiek’ maar start altijd met een compliment, kreeg de meeste aandacht.

Na het netwerk buffet startte het tweede gedeelte. Het Lagerhuisdebat, met uiteraard een jury voor de beoordeling van de beste debater van de avond. Het Lagerhuisdebat werd ingeleid door een drietal boeiende pitches op het gebied van water en waterkwaliteit en een vleugje politiek. Michael Bentvelsen van de Unie van Waterschappen deed de aftrap. Tweede spreker was Hedwig Boerrigter, kennismatcher van Deltaplan Agrarisch Water Beheer en Bart Millenaar, ‘Boerenzoon in Brussel’ 7e op de lijst van VVD.

Na de pitches lichte Gijs Weenink als debatleider de Engelse spelregels toe en werden de Debatgeluiden geoefend. De debatleider zorgde ervoor dat alle aanwezigen aan het woord kwamen om met name de twijfelaars van mening te laten veranderen. Na levendige discussies over een tiental stellingen kwam Jeroen Eringfeld als beste Debater uit de bus. Hij had de meeste deelnemers van zijn gelijk overtuigd en laten overstappen.

De 3e en laatste ‘Drieluik in Dialoog’ is op maandag 10 juni met Jack Peerlings van WUR en Roy Meijer van NAJK met als thema ‘Hoe blijft voedsel de basis voor het agrarisch inkomen’.

Onze sponsoren