21 december 2023

Terugblik NZV Christmas Inspiration Dinner op 13 december

Op woensdag 13 december 2023 organiseerde NZV haar tweede Christmas Inspiration Dinner in restaurant Klein Hartenstein te Oosterbeek. In navolging van de eerste editie vorig jaar, was het nu ook weer volle bak en kwamen er ruim 50 leden naar het diner.

Het thema dit jaar was ‘Bright World Future’, waarvoor NZV drie interessante sprekers had uitgenodigd om hun licht te laten schijnen op het perspectief van de Nederlandse Landbouw in een veranderende wereld.

René Kwakkel, programma director Animal Science Group aan de Wageningen University & Research (WUR), gaf een korte inleiding over de vraag hoe WUR de aansluiting vindt met de toekomstige agrarische ondernemers. René was ook de moderator van de avond. Het aantal eerstejaars Animal Science is nog steeds aanzienlijk, wat wel aangeeft dat de animo er nog steeds is onder scholieren om in onze mooie sector een bijdrage te leveren aan de dierlijk eiwit voorziening van de toekomst.

Na het hoofdgerecht nam Roy Meijer het woord. Roy is melkveehouder en voorzitter van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) en deelde met ons vol passie zijn verhaal over hoe de toekomstige agrarische ondernemer er uit ziet. Ook dit was wederom een inspirerend betoog.

Na het nagerecht wierp Wim van de Worp, managing partner bij werving- en selectiebureau NoMilk2Day, zijn licht op de ontwikkeling in de agrarische sector: veranderingen in de markt (trends zoals meer zzp-ers, verschillende generaties die samen werken, het hybride werken) hebben gevolgen voor onze manier van (samen) werken (bijv. nieuwe vaardigheden of functies).

Al met al was het een zeer geslaagde en inspirerend avond, die een duidelijk en unaniem positief antwoord bracht op de ‘Bright World Future’ die we met z’n allen tegemoet treden.

Onze sponsoren