29 september 2023

Terugblik NZV-excursie naar Global Innovation Center van Cargill

Op 15 september 2023 is de NZV op excursie geweest naar het Global Innovation Center van Cargill Animal Nutrition (CAN) in Velddriel. Zo’n 25 enthousiaste leden kwamen rond 1 uur ’s middags aan op locatie, waar ze welkom werden geheten door Bart Swart, die namens Cargill de gastheer was.

Na een kort welkomstwoord van NZV-voorzitter Noud Janssen, was het woord aan Alexandra Experton, CAN Sustainability Regional Leader, die sprak over ‘Cargill’s contribution to sustainability in agriculture’. Verscheidene onderdelen en uitdagingen kwamen ter sprake. Later in de presentatie kreeg het publiek een update van Roel Baakman, Business Development Manager Feed (NWE) die een toelichting gaf op de stand van zaken en uitdagingen aangaande verantwoord soja sourcing.

Afsluitend nam Sander van Zijderveld, Strategic Marketing and Technology Lead Ruminants West-Europe, de deelnemers mee in de ontwikkeling van en resultaten die behaald worden met het product SilvAir, een innovatie van Cargill om de methaanproductie in de pens van een koe tot 10% te reduceren, zonder negatief effect op de melkproductie.

Na de inspirerende discussie, volgde een rondleiding, in twee groepen, door het Global Innovation Center van Cargill, waar de aanwezigen de verschillende proefstallen konden aanschouwen (vanachter glas) voor de vleeskuikens, de leghennen, de zeugen, de vleesvarkens en de melkkoeien. Voor een aantal deelnemers was dit een ’trip-down-memory-lane’ gezien hun dienstverband bij Provimi in het verleden. Afsluitend was er de gebruikelijke netwerkborrel. Veel dank aan Cargill voor de gastvrijheid!

Onze sponsoren